Interfoni služe za kontrolu pristupa Vašem domu, zgradi ili poslovnom prostoru. Interfoni svojom ugradnjom obezbeđuju potpunu kontrolu nad onim šta se dešava ispred ulaza tako da možete sprečiti neprijatne događaje. Najvažnije od svega je što ćete se uvek osećati sigurno i bezbedno. Osim komunikacije i otvaranja električne brave, interfoni omogućavaju i nadgledanje prostora bez ostvarenog poziva.

Interfonski sistemi  mogu biti izvedeni na dva načina u zavisnosti od potrebe korisnika i to kao:

 • Audio interfoni (koriste se kao ekonomično i jednostavno rešenje za obezbeđenje stambenog i poslovnog prostora, a karakteriše ih dugotrajnost, izdržljivost, lakoća instaliranja i upotrebe)
 •  Video interfoni (oni mogu biti crno-beli i u boji namenjeni za jednog ili više korisnika)
video interfoni beograd
Video interfoni

Audio interfoni

Audio interfoni predstavljaju praktično i jeftino rešenje za kontrolu pristupa nekom objektu. Identifikacija posetioca obavlja se putem audio komunikacije sa spoljašnje interfonske table na ulazu u objekat i sa druge strane iz objekta putem interfonske slušalice.

Spoljašnja tabla (pozivni panel) osim tastera za zvono i komunikaciju može posedovati i integrisane čitače za očitavanje kartica i tagova koji omogućavaju ulazak u objekat. Unutrašnja slušalica omogućava glasovnu komunikaciju sa posetiocem i otključavanje vrata putem tastera.

Postoji veliki broj različitih tipova interfoskih slušalica, savremenog su dizajna i lako se uklapaju u moderne enterijere stanova, kuća ili poslovnog prostora. Pored toga uz audio interfonski sistem dolazi i mehanička ili električna interfonska brava u zavisnosti od tipa ulaznih vrata.

U svojoj ponudi imamo veliki broj audio interfona za veći broj korisnika poznatih proizvođača kao što su Teh-Tel, Vommax, Elfon i drugi. Cena audio interfona je pristupačna, a kvalitet audio interfonskih kompleta je na visokom nivou i omogućavaju vam dugotrajnu upotrebu bez dodatanih ulaganja u sistem, servisa i održavanja.

Video interfoni

Video interfoni nam omogućavaju da pored glasovne komunikacije možemo da ostvarimo i vizuelni kontakt sa osobom koja želi da uđe u objekat. Video interfonski sistemi najnovije generacije u sebi sadrže kamere i unutrašnje displeje visoke rezolucije. Oni pružaju pregled situacije ispred ulaza u objekat i samim tim dodatno utiču na bezbednost objekta. Kamere na video interfonu delimično igrajući ulogu video nadzora jer omogućavaju nadgledanje spoljašnjeg prostora ispred objekta bez poziva.

Video interfoni omogućavaju dvosmernu komunikaciju jednim pritiskom na dugme, bez potrebe korišćenja slušalice, za video nadzor ispred ulaza u objekat i za otvaranje električne brave na ulaznim vratima. Kao i audio interfoni i ova vrsta interfonskih sistema se proizvodi u velikom broju modela, kvaliteta kamera i veličina unutrašnjih displeja. Savremenog su dizajna i često predstavljaju moderan ukras na ulazu u objekat. Video interfoni se izrađuju u kompletima za jednog ili više korisnika.

U našoj ponudi imamo veliki broj audio i video interfonskih setova koji mogu zadovoljiti osnovne potrebe korisnika, a vršimo i ugradnju interfonskih setova prilagođenih prema stanju na objektu i željama korisnika.

Dodatna oprema za interfonske sisteme

Pored osnovnih kompleta za audio i video interfonske sisteme u ponudi imamo i dodatnu opremu za interfone, a to su:

 • napajanja za interfone
 • interfonski releji
 • šifratori (metalni, plastični, sa čitačem kartica, antivandal)
 • čitači za otvaranje vrata
 • tasteri za otvaranje vrata
 • RFID čitači sa i bez tastature
 • ID privezak ili tagovi
 • narukvice
 • kartice
 • magneti za vrata
 • elektro-magnetne brave za vrata
 • tasteri za izlaz

Interfonski sistemi za kuće

Ukoliko posedujete kuću sa dvorištem i želite da obezbedite neovlašćen ulazak u vaše dvorište ugradnja interfonskih sistema za kuće je ono što se podrazumeva.

Video interfoni koji se instaliraju na kapijama na ulazu u dvorište omogućavaju komunikaciju sa posetiocima, u sebi imaju i kameru koja pruža uvid i u prostor ispred ulaza u dvorište.

Izrađuju se u velikom broju tipova i modela, modernog su dizajan, koriste najsavremeniju digitalnu tehnologiju prenosa signala i lako se prilagođavaju svakom objektu.

Interfonski sistemi za zgrade

Najčešća primena interfonskih sistema je na zgrada sa velikim brojem stanara. Na ovaj način se ograničava pristup zgradi neovalšćenim licima, a omogućava pristup stanovima samo za lica koja žive u zgradama i predstavlja jedan od načina sprečavanja neovlašćenih upada provalnika u stanove.

Novije zgrade u sebi imaju integrisane interfonske sistem prilikom izgradnje same zgrade, a kod starijih zgrada se vrši ugradanja interfona na osnovu odluke većine skupštine stanara nekog ulaza ili zgrade. Tada se ugradnja interfona i odabir vrste interfona koji će se korisiti vrši na osnovu njihove odluke.

Montaža interfona, spoljne table, slušalica u stanovima i instalacije vrši se unutar zgrade tako da se na najbolji način provede instalacija za interfone do svakog stana. U zgrade se ugrađuju modularni interfonski sistemi koji nam omogućavaju prilagođavanje broja modula za poziv na pozivnoj tabli sa brojem stanova u zgradi.

U našoj ponudi nalazi se veliki broj modularnih interfonskih sistema najboljih svetskih proizvođača (Dahua, HikVision, Commax) koji se lako prilagođavaju potrebama i broju korisnika neke zgrade.

Protekta vrši ugradnju interfona bez obzira da li su u pitanju privatne kuće, zgrade ili poslovni objekti.

Audio Interfoni | Video interfoni | Ugradnja Održavanje Servis – Protekta Beograd